Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zencefil (silme)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
- Dr. oetker’in glazurleri
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar karıştırın.
- Ardından yumurtayı ve pekmezi ekleyin.
- Zencefil ve tarçını da ek ettikten sonra kuru materyalleri de eleyerek karışıma dahil edin.
- Daha sonra elinizle yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile biçim verin. Uygun bir fırın kabına yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 15dk pişirin.
- Kurabiyeler büsbütün soğuduğunda kurabiyeyi glazur ile istediğiniz üzere susleyebilirsiniz. Ben yılbaşı günü yaptığım için o temaya uygun süsledim.
Afiyet olsunn.
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


