Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet

Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için gerekli gereçler:

  • 550 gram un
  • 200 ml ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket (yaklaşık 7 gr) kuru maya
  • 30 gr toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram krema

Üzeri için:

  • 1 pk krem peynir yahut labne
  • 1 pk vanilya
  • 100 gr krema
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 60 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı)
  • Kavrulmuş ve doğranmış ceviz

Üzeri için;

  • Toz tarçın

Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, şeker ve kuru mayayı karıştırın ve birkaç dakika bekleyin.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
  3. Ardından un, vanilin ve tuzu ekleyin.
  4. Malzemeler karışınca oda sıcaklığındaki tereyağını ek edip yoğurmaya başlayın.
  5. Hamur pürüzsüz ve yumuşak olana kadar yoğurun.
  6. Üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı).
  7. Mayalanan hamurun havasını alın ve açın.
  8. Tereyağını kahverengi şeker ve tarçınla karıştırıp hamurun üzerine yayın.
  9. Hamuru rulo yapın, eşit kesimlere kesin ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.
  10. İkinci mayalanma etabına geçin; 30-40 dakika dinlenmesi kafidir.
  11. Üzerlerine krema sürün (kremanız ağırsa biraz sütle inceltebilirsiniz).
  12. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 20-25 dakika pişirin. Not: müddet ve sıcaklık fırına nazaran değişebilir.
  13. Beyaz çikolatayı benmari yordamı eritin.
  14. Ayrı bir kapta krem peynir, vanilya, krema ve pudra şekerini karıştırın.
  15. Eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  16. Soğumuş ruloların üzerine bu kremayı yayın.
  17. Son olarak kavrulmuş ceviz serpin ve üzerine tarçın serpiştirin.

En yeterli sonuç için ipuçları: •fırını kesinlikle evvelce 30 dakika ısıtın. •kuru mayanızın taze olduğundan emin değilseniz, az bir ölçü süt ve şekerle test edin. •hamurun dinlenme müddetini atlamayın. •unun su emme oranına nazaran kıvam değişebilir. Hamur yapışırsa un eklemeyin; elinizi yıkayıp yağlayarak yoğurmaya devam edin. •ne kadar yumuşak hamur, o kadar hoş sonuç! •kremayı kesinlikle soğuyan ruloların üzerine sürün. •isteğe nazaran karamel sos yahut farklı iç harçlarla süsleyebilirsiniz.

Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Hazır Pide Tarifi
Çikolatalı Borcam Pastası
Pancarlı Erişte
Mangal Tadında Tavuk Şiş
Çiçek Sepeti Keki
Limonata (Çok Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |