Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread)
Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet olgun muz (1 tanesi süslemek için)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 100 gram toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 50 gram damla çikolata
- 50 gram bitter çikolata (küçük doğranmış)
Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 °c’de ısıtın, kalıbı yağlayın yahut yağlı kâğıt serin.
- İki muzu çatalla ezip püre haline getirin.
- Yumurta, şeker, vanilin, süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Damla çikolata ve doğranmış bitter çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün, kalan muzu uzunlamasına kesip üzerine yerleştirin, dilerseniz biraz damla çikolata da serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 50–55 dakika pişirin (kürdan pak çıkmalı).
- Ilıyınca kalıptan çıkarıp servis edin.
Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















