Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread)

Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun muz (1 tanesi süslemek için)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 50 gram damla çikolata
  • 50 gram bitter çikolata (küçük doğranmış)

Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 °c’de ısıtın, kalıbı yağlayın yahut yağlı kâğıt serin.
  2. İki muzu çatalla ezip püre haline getirin.
  3. Yumurta, şeker, vanilin, süt ve yağı ekleyip karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
  5. Damla çikolata ve doğranmış bitter çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın.
  6. Hamuru kalıba dökün, kalan muzu uzunlamasına kesip üzerine yerleştirin, dilerseniz biraz damla çikolata da serpin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 50–55 dakika pişirin (kürdan pak çıkmalı).
  8. Ilıyınca kalıptan çıkarıp servis edin.

Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Ekmeği
Kalpli Omlet
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği
Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |