Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin (yarım paket)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 2, 5-3 su bardağı un (ben 3 su bardağından biraz eksik kullandım, denetimli ekleyin)
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar un ve ceviz hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alarak karıştıralım.
- Cevizi ekleyip biraz daha karıştıralım akabinde unu denetimli bir formda yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim, kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından misket büyüklüğünde kesimler kopararak elimizin içinde yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- 170 derecede 25 dakika pişirelim ,fırınlar farklılık gösterebilir denetimli pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerinizi birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ile tarçın karışımından süzgeç yardımıyla serpelim afiyet olsun 🤗.
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


