Tarçınlı Cevizli Kurabiye

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin (yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 2, 5-3 su bardağı un (ben 3 su bardağından biraz eksik kullandım, denetimli ekleyin)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar un ve ceviz hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alarak karıştıralım.
  2. Cevizi ekleyip biraz daha karıştıralım akabinde unu denetimli bir formda yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim, kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ardından misket büyüklüğünde kesimler kopararak elimizin içinde yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  4. 170 derecede 25 dakika pişirelim ,fırınlar farklılık gösterebilir denetimli pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerinizi birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ile tarçın karışımından süzgeç yardımıyla serpelim afiyet olsun 🤗.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Mantarlı Hindi Sote
Waffle
Ezogelin Çorbası (8+ Ay)
Tart Pasta
Sebzeli Kavanoz Mama
Bu Bir Tost Meselesi (Yumurtalı Tost)
Hdabla | © 2025 |