Tarçınlı Cevizli Anne Keki

Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 adet yumurta
- 5 su bardağı un denetimli şekilde
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına öncelikle şekeri, yoğurdu alıp şeker eriyince ye kadar bir 2 dakika karıştıralım.
- Sonra üzerine sıvı yağ ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unu yumurtaları ve geriye kalan öteki gereçler ekleyip güzelce pütürlü kalmayacak formda karıştıralım.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlanmış büyük uzunluk fırın tepsisine döküp eşit bir biçimde dağıtıp üzerini düzleyelim. Son olarak üzerine biraz ceviz serpelim.
- Önceden işitilmiş 170° fırında kızarıncaya kadar pişirelim kürdanlı test edip denetim edelim. Afiyet olsun.
Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

