Tarçınlı Cevizli Anne Keki

Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet yumurta
  • 5 su bardağı un denetimli şekilde
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz

Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına öncelikle şekeri, yoğurdu alıp şeker eriyince ye kadar bir 2 dakika karıştıralım.
  2. Sonra üzerine sıvı yağ ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unu yumurtaları ve geriye kalan öteki gereçler ekleyip güzelce pütürlü kalmayacak formda karıştıralım.
  3. Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlanmış büyük uzunluk fırın tepsisine döküp eşit bir biçimde dağıtıp üzerini düzleyelim. Son olarak üzerine biraz ceviz serpelim.
  4. Önceden işitilmiş 170° fırında kızarıncaya kadar pişirelim kürdanlı test edip denetim edelim. Afiyet olsun.

Tarçınlı Cevizli Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Nohutlu Pilav
Sütlaç
Enfess Sarımsak Soslu Tavuk Döner Tarifim
Skordalia (Yunan Mezesi)
Hdabla | © 2025 |