Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Sıvı yağ
  • Az su

Salata için;

  • 1 adet soğan
  • Bir kaç kısım nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük domates
  • Sumak
  • Tuz

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı sacın içinde yanmayacak kadar su ile pişine kadar karıştırarak pişirin.
  2. Daha sonra sıvı yağ ekleyin gereğince, 2 dk kısık ateşte kavurun.
  3. Kullandığın kıyma ölçüsüne nazaran göz kararı baharatları ekleyin, orta ara gereğince yağ ve su ekleyerek karıştırarak pişirin.
  4. Kıyma piştikten sonra artık hazır kupkuru olmasın dikkat et salata ile lavaşa sarın, afiyet olsun.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Geceden Yoğur Sabah Kahvaltıya Pişir Poğaçası (Videolu)
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Zeytinyağlı Enginar
Karamelize Soğanlı Makarna
Sucuklu Kuru Fasulye
Yumuşacık Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |