Tantuni
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Sıvı yağ
- Az su
Salata için;
- 1 adet soğan
- Bir kaç kısım nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük domates
- Sumak
- Tuz
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı sacın içinde yanmayacak kadar su ile pişine kadar karıştırarak pişirin.
- Daha sonra sıvı yağ ekleyin gereğince, 2 dk kısık ateşte kavurun.
- Kullandığın kıyma ölçüsüne nazaran göz kararı baharatları ekleyin, orta ara gereğince yağ ve su ekleyerek karıştırarak pişirin.
- Kıyma piştikten sonra artık hazır kupkuru olmasın dikkat et salata ile lavaşa sarın, afiyet olsun.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











