Taneli Kırmızı Mercimek Çorbası

Taneli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 5 su bardağı su yahut et suyu
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Taneli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler güzelce yıkanır.
  2. Patates, havuç ve soğanların kabukları soyulur.
  3. Küçük küçük küp küp doğranır.
  4. Mercimek ve sebzeler tencereye alınır.
  5. Üzerine su ek edililerek ocağa alınır.
  6. Kaynamaya başlayınca mercimekler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
  7. Pişen çorbaya zeytinyağ,tuz ve baharatlar ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Taneli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Soğan Dolması
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek
Pizza Ekmekcikler (Pizza Brötchen)
Toprak Tencerede Güveç
Hdabla | © 2025 |