Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 1 /2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilavı yapmak için evvel pirinci yıkayalım 1-2 kere bir çay kaşığı tuz ekleyip ve suyunun süzülmesi için bir kenarda içinde bekletelim.
  2. Sıvı yağ ve tereyağını uygun bir tencereye alalım ve tel şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavuralım.
  3. Süzülmüş pirincimizi ek ederek kavuralım.
  4. Pirinci daima karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 2 su bardağı kaynar su 1 su bardağı tavuk suyu ekleyip tuzumuzu atalım.
  5. Tenceremizin kapağını kapatalım daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirelim ve ocağımızın altını kapatalım.
  6. En az 20 dakika dinlendikten sonra dilediğimiz üzere servis edelim. Afiyetler olsun.

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Tavuklu Lavaş Böreği
Patlıcan Musakka
Meat-bowl
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Dereotlu Patates Rulo
Bazlama
Hdabla | © 2025 |