Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1,5 yenmek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Limon

(isteyen tavuk suyu ve et suyu kullanabilir )

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri ıslatma kabına alıp birkaç kere yıkıyoruz daha sonra ılık suda 1 çay kaşığı tuz ile 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Tereyağı ve sıvı yağımızı pilav tenceremize eritelim.
  3. Tamamen eridikten sonra şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika pembeleşene kadar karıştırıyoruz ( dikkat edelim şehriyeler yanmasın çok koyu olmasın).
  4. Islattığımız pirinçlerin suyunu döküp bir su daha ekleyerek tekrar süzüp pilav tenceremize ek ediyoruz.
  5. 2-3 dakika ortada karıştırarak pirinçleri kavuruyoruz.
  6. Genelde 1 su bardak pirinç için 1. 5 su bardağı kaynar su ek ediliyor ( pirinçin cinsine nazaran ölçüler değişebilir) ben 1. 5 pirinç için 1 su bardağı daha evvelce haşladığım tavuk suyunu 2 su bardağı sıcak su ek ettim.
  7. Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp ve 3-4 damla limon sıkıyorum.
  8. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim suyu büsbütün çektikten sonra bir kere karıştırıp demlenmesi için ocaktan alıp üzerini kapatıp 10 dakika bekletip sonra servis ediyoruz.Afiyetler olsun 🍀.

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Cookies
2 Kişilik Pankek Tarifi
Tavuk Kıymalı Sulu Köfte
Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Spoonful Tarifi
Karides Güveç
Lotus Pasta
Hdabla | © 2025 |