Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
  2. Tereyağı eriyince üzerine bir çay bardağı arpa şehriyeyi dökelim güzelce kavuralım.
  3. Rengi dönünce yıkamış olduğumuz pirinçleri de tencereye alalım, tuzumuzu ekleyip pirinçlerimizin de güzelce kavrulmasını bekleyelim.
  4. Pirinçler bembeyaz olunca üzerine üç çay bardağı suyu dökelim pilavımız fokurdayınca altını kısalım ,pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.

Not;pilav bardağı ve suya kullandığımız bardak ölçüleri tıpkı olsun.

🥰 afiyet olsun 🥰.

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Tiramisu Chia Puding
Tavuk Kalbi Sote
Çabuk Börek
Islak Kek | Tam Ölçülü
Pesto Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |