Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
  2. Tereyağı eriyince üzerine bir çay bardağı arpa şehriyeyi dökelim güzelce kavuralım.
  3. Rengi dönünce yıkamış olduğumuz pirinçleri de tencereye alalım, tuzumuzu ekleyip pirinçlerimizin de güzelce kavrulmasını bekleyelim.
  4. Pirinçler bembeyaz olunca üzerine üç çay bardağı suyu dökelim pilavımız fokurdayınca altını kısalım ,pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.

Not;pilav bardağı ve suya kullandığımız bardak ölçüleri tıpkı olsun.

🥰 afiyet olsun 🥰.

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Tarator Tarifi
Tavuklu Yaprak Sarma
Pastane Poğaçası
En Lezzetli Kısır Tarifi
Kuzu Pirzola
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet