Tam Tutan Mercimek Köftesi Tarifi
Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı su
- 5-6 adet yeşil soğan
- 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Dilediğiniz kadar maydanoz
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Limon suyu
- Nar eksisi
Servis için;
- Marul
- Dilimlenmiş limon
Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu nefis tanım için birinci olarak mercimek ve suyumuzu bir tencerede suyunu çekip az suyu kalana kadar pişiriyoruz.
- Sonra üstüne bulguru ekleyip 20 dk ağızı kapalı bir biçimde dinlendiriyoruz.
- O sıralarda maydanoz,yeşil soğanı doğrayıp kenara alıyoruz.
- Daha sonra tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp ısıtıyoruz.
- Üzerine doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Sonra üstüne salçayı ekleyip biraz kavurarak üstüne baharatları ekliyoruz. Altını kapatıyoruz.
- Daha sonra bulgurlu mercimegi bir derin kaba alıarak kavurduğumuz soğanları ekleyip bir cins yoğuruyoruz.
- Üstüne yeşillikleri,nar eksinisi,limon suyunu ve sıvı yağı alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Sonra elimizle sıkıp marulla ve limonla servis edebiliriz afiyet olsun:).
Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














