Tam Tutan Kornişon Turşusu

Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kalın tuz(kaya tuzu)
  • 1 küçük tane limon tuzu(çok az kullanıyorum)
  • 3-4 diş sarımsak(parçalayarak ekliyorum)
  • 1 çay bardağı sirke(üzüm kullanıyorum, elma da olur)
  • Ağzına kadar kaynar su

Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonları güzelce yıkayalım. Sarımsakları soyalım.
  2. 1 litrelik şişelere en altına sarımsak sonra kornişonları dizelim.
  3. Kaya tuzu,sirke ve limon tuzunu koyalım.
  4. En son kaynar suyu koyup ağzını kapatalım aykırı çevirelim.
  5. Serin ve ışık almayan yerde koruma edelim. 15 gün sonrasında yemeye hazır.
  6. Açtıktan sonra buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun 🙂.

Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Semizotu Salatası
Yoğurlu Havuç Ve Mor Lahana Salatası
Lokum Kıvamında Kavurma Yapma Ve Saklama Şekli (Videolu)
Kayınvalidemin Doğum Günü Menüsü
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |