Tam Tutan Etimek Tatlısı
Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
Piştikten sonra;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Şekerli vanilin
Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük borcama etimekleri diziyoruz.
- Kaynatmış olduğumuz şerbeti sıcakken üzerlerine döküyoruz.
- Muhallebiyi hazırlıyoruz.Sütü, şekeri, unu ve nişastayı alıp pişiriyoruz.
- Pişince altını kapatıp tereyağı ve vanilini ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından etimeklerin üzerine döküyoruz.
- En az 2-3 saat buzdolabın da dinlendiriyoruz.
- Dilimleyip süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









