Tam Tutan Etimek Tatlısı

Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Piştikten sonra;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Şekerli vanilin

Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük borcama etimekleri diziyoruz.
  2. Kaynatmış olduğumuz şerbeti sıcakken üzerlerine döküyoruz.
  3. Muhallebiyi hazırlıyoruz.Sütü, şekeri, unu ve nişastayı alıp pişiriyoruz.
  4. Pişince altını kapatıp tereyağı ve vanilini ekleyip çırpıyoruz.
  5. Ardından etimeklerin üzerine döküyoruz.
  6. En az 2-3 saat buzdolabın da dinlendiriyoruz.
  7. Dilimleyip süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tam Tutan Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kerebiç
Çikolatalı Gevrek Topları (Videolu)
Ibiza Tatlısı
Kanepe Poğaça
Karalahana Turşusu
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |