Tam Ölçülü Su Böreği

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1 tepsilik ölçü için;
- 7 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi için:
- Bedon peyniri
- Maydanoz
Aralarına sürmek için:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşlamak için;
- Büyük tencere dolusu kaynar su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 dilim limon suyu
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri bir kabın içine sırasıyla yumurta, su ve tuzu alıp çırpalım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
- Hamuru yarım saat yoğurun 12 eşit modüle bölüp unlayıp üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
- 1 saatin akabinde yavaş yavaş tepsi büyüklüğünde açalım çok ince açmamaya itina gösterin,.
- Açtığımız yufkaları bir bez üstüne birbirine yapışmayacak halde dizelim.
- Bir tencere dolusu su kaynatalım ,içine tuz ve limon suyu ekleyelim yufkayı alıp kaynayan suyun içine atıyoruz heryeri su alıncaya kadar bekletiyorum.
- Kaynayan sudan yufkayı alıp soğuk su dolu bir kapın içine atıyoruz ,yufkayı içinde açıp sudan alıp suyunu elimizle sıyıralım yağlı tepsiye koyup üzerini yağlayalım.
- 6 sıra olana kadar bu biçimde yapalım. 6. yufkayıda koyduktan sonra peyniri ve maydanozu serpip tekrar yufkaları dizelim.
- Katlar 12 ye tamamlanınca yağlayıp 200 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


