Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Tam Ölçülü Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 6 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Tam Ölçülü Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri uygun bir kaba alıp elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Un kıvam akınca tezgaha alıp orada yoğuralım.
- Daha sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimleri koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Tepsiye dizelim ve 10 dk daha tepside mayalandıralım.
- Daha sonra hamurlara elimizle bastıralım ve yumurta sarısı sürelim.
- Çatalla çizikler atıp evvelden işinmiş 200 derece fırında 20 dk denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun 🌺.
Tam Ölçülü Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









