Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram makarna istediğiniz bir çeşit
- 180 -200 gram kültür mantarı (isteğe nazaran istiridye mantarıda olur)
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış) yada 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 200 ml krema
- Yarım çay bardağı makarna haşlama suyu
- Tuz
- Karabiber
Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnayı haşlayın.
- Sosu ne vakit yiyecekseniz o vakit yapınız yoksa sıcak olduğu vakit ve soğumuş olduğu zamanki lezzet birebir olmuyor.
- Mantarları güzelce yıkayın ve dilimleyin ve sonra tavaya yağları alın eritin.
- Mantarları 6-7 dakika kavurun ve üzerine kremayı ekleyin birde makarnayı pişirirken kenara yarım çay bardağı makarnanın pişirme suyundan ayırın onuda kremadan sonra ekleyin.
- 23 dakika pişirin ve sonra tuz ve karabiberi de ekleyin.
- 2-3 dakika da o denli pişirin makarnayı da üstüne ekleyin ve 3-4 dakika da o denli sos makarnayı kavrasın.
- Sonra direkt servis edin.
Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






