Tam Ölçülü Kırmızı Mercimek Köftesi

Tam Ölçülü Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 buçuk su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 adet limonun suyu
- Yarım demet maydanoz
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı isot
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tam Ölçülü Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimekleri yeterlice yıkayın ve suyunu süzün akabinde derin bir tencereye koyun üzerine 4 su bardağı su ek edip karıştırın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca orta kısık ateşte kırmızı mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kırmızı mercimek piştikten sonra suyu varsa suyunu süzün ve derin büyük bir kaseye koyun üzerlerine köftelik ince bulguru ekleyin ve karıştırın kapağını kapatın.
- Bulgurla demlenene kadar bir tavaya sıvı yağ koyun ve ince doğranmış kurusoğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun akabinde salçayı ek edip karıştırın bir dakika salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ocağın altını söndürün.
- Maydanozları temizleyip yıkayıp ince doğrayın.
- Demlenen bulgurla kırmızı mercimeğe kavurduğunuz salçalı kuru soğanı ve öbür bütün gereçleri katıp yeterlice karıştırın yoğurun.
- İyice yoğurduktan sonra elinizle form verip köfteleri servis tabağına dizin.
Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
