Tam Ölçülü Ekler Tarifi

Tam Ölçülü Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
Ocaktan alınca;
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Krema soğuyunca;
- 1 paket sade kremşanti
Ekler hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Üzeri için;
- 150 gram benmari yöntemi eritilmiş çikolata
Tam Ölçülü Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım. Vanilya, tereyağ ve toz kremşanti dışındaki dışındaki tüm materyaller uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte daima karıştırılarak pişirilir.
- Pişen krema ocaktan alınıp tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Kremanın üzerine poşet değecek formda üzeri kapatılarak soğumaya bırakılır.
- Tamamen soğuyan kremaya kremşanti eklenip mikserle çırpılarak hoş bir kıvama gelinceye kadar çırpılır.
- Ekler hamuru için su, tereyağ ve tuz ocakta kaynatılıp un eklenip daima karıştırılarak 5 dakika kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Pişen hamur derin bir kaba alınıp 1 yumurta eklenir ve yumurta hamura uygunca yedirilince tekrar bir yumurta daha eklenir ve bu biçimde öbür yumurtalar da eklenip, sıkma poşetine alınarak fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye sıkılır.
- 170- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 -45 dakika fırın kapağını asla açmadan pişirelim.
- Pişen eklerin içine krema sıkılıp üzeri benmari eritilmiş çikolataya bulanır.
Tam Ölçülü Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













