Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi

Tam Ölçülü Altın Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1. çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1/3 su bardağı elma sirkesi
- 3 adet yumurta
Pişirmek için:
- 10 çay kaşığı tereyağı
Tam Ölçülü Altın Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru materyalleri elekten geçirerek derin bir kaba alıp karıştırın.
- Sıvı gereçleri başka bir kapta birleştirip karıştırın.
- Sıvı karışımı kuru gereçlerin üstüne döküp spatula ile harmanlayın.
- Tüm kuru materyal ıslandıktan sonra topaklı bir formda 10 dakika dinlendirin.
- Geniş bir tavayı orta sıcaklıkta ısıtın her bir pankek için yarım çay kaşığı kadar tereyağı ekleyin ve eriyen yağın üstüne büyük bir kaşık dolusu harçtan koyup pişmeye bırakın.
- Pankekin üstü göz göz olup kenarları pürüzsüzleşince aksi çevirin ve yaklaşık 1-2 dakika daha pişirin.
- Arkadaşlar ben pankeki ince halinde sevdiğim için ince pankek yaptım.
- İsteyen pankeki kalın halla yapıp pişirebilir.
- Pankeke dokunduğunuzda bastırdığınız yer geri gerçek geliyorsa pişmiş demektir, tavadan alın. Kalan harç için bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
- Pişen pankekleri dilerseniz oda sıcaklığında tereyağı ve akçaağaç şurubu ya da dilediğiniz reçellerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Altın Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







