Tam Ölçü Sütlaç

Tam Ölçü Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 500 ml su(pirinçi haşlamak için)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı soğuk su (nişastayı açmak için)

Tam Ölçü Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci belirtilen ölçüde su ile büsbütün pişene kadar haşlıyoruz.
  2. Daha sonra şeker ekleyin ,bir taşım kaynatıp suyla açtığımız nişasta ve vanilini ekliyoruz.
  3. Yine 1 taşım kaynatıp en son kremasını ekleyip 2 dk daha kaynatın .
  4. Sunum kaselerimize paylaştırıyoruz, 4-5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun 😋.

Tam Ölçü Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Mezesi
Muzlu Kek
Yumuşacık Et Bonfile
Antep Etli Bulgur Pilavı
Hamburger Ekmeği
Belen Tava
Hdabla | © 2025 |