Tam Ölçü Mercimek Köftesi

Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı ince bulgur
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) orta uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3-4 kol taze soğan
- ½ bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler haşlanıp, güzelce yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin. Tencerede biraz su kalmış olmasına dikkat edin.
- İnce bulguru mercimeğin içerisine güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10 – 15 dakika demlenmeye bırakın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağıyla birlikte soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Soğan yumuşadığında ezerek doğradığınız sarımsağı ve salçaları ek edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuruniçerisine.
- Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı ve baharatları dökün. Yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ek edin ve hepsi birleşecek biçimde tekrar yoğurup, elinizle biçim verip servis tabağına alın.
Not:Eşim maydanoz yiyemediği için ben koyamadım daha hoş olur maydanoz ile. 2 kişilik aile olduğumuz için ufak porsiyon yapmaya çalışıyorum siz iki katını yapabilirsiniz.
Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


