Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo domates (Tarla domatesi ve yumurta domatesi karıştırıyorum)
- Yarım kilo sivri biber (acı-tatlı karışık kullandım)
- 1 bardak zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri güzelce yıkadıktan sonra ince ince dilimledim. Tencereye bir çay bardağı yağı alıp biberleri ekledim.
- Biberler kavrulurken domateslerimi soyup küçük küçük doğradım. Biberlerin rengi dönünce domatesleri ekledim.
- Yarım saat kadar ağzı kapalı, orta ara karıştırarak pişirdim. Akabinde 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ekledim.
- 40 dakikada bu halde kaynadıktan sonra evvelce kaynatıp hazırladığım kavanozlara paylaştırdım.
- Kavanoz kapaklarım yeniydi ve kaynar suda beklettim. Düzgünce kurulayıp sıkıca kapattım.
- Bu ölçüyle 5 küçük 1 büyük kavanoz menemenim oldu. Devamını yapacağım:) lakin az ölçü isteyenler için uygun bir tanım. Afiyet olsun.
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















