Tam Ölçü Fava (Bakla)
Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru bakla
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç baklayı bir gece evvelden ıslıyoruz. Düdüklü tencereye yemeklik doğradığımız soğanları koyup biraz kavuruyoruz.
- Suda ısladığımız baklanın suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Tuz, şeker ve suyunu da ekleyip düdüklüde 20 dakika pişiriyoruz. Cıvık bir kıvamı oluyor telaş duymayın o denli olacak.
- Sarımsakları ve dereotunu da ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
- Uzun geniş bir kaba döküp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. 4-5 saat dinleniyor. Koyu bir kıvam alıyor. Kare dilimleyip servis tabağına alıyoruz.
- Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz. Afiyetle.
Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












