Tam Ölçü Fava (Bakla)

Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak

Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç baklayı bir gece evvelden ıslıyoruz. Düdüklü tencereye yemeklik doğradığımız soğanları koyup biraz kavuruyoruz.
  2. Suda ısladığımız baklanın suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Tuz, şeker ve suyunu da ekleyip düdüklüde 20 dakika pişiriyoruz. Cıvık bir kıvamı oluyor telaş duymayın o denli olacak.
  3. Sarımsakları ve dereotunu da ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  4. Uzun geniş bir kaba döküp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. 4-5 saat dinleniyor. Koyu bir kıvam alıyor. Kare dilimleyip servis tabağına alıyoruz.
  5. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz. Afiyetle.

Tam Ölçü Fava (Bakla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Tavuklu Patates Yemeği
Çimdik Kurabiye
Pembe Kış Çayı (Bağışıklık Güçlendirir)
Garfield Lazanyası
Snickers Kurabiye Tarifi (Videolu)
Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |