Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1.5 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak şeker
- 1 adet vanilya
- 1 bardak soğuk süt
- 1 bardak soğuk su
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayçiçek yağını tencereye alıyoruz üzerine çam fıstığı koyup kısık ateşte hafif kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra irmik koyup 5 dakika kadar tekrar kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.
- Hemen akabinde tereyağ koyup 3-4 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
- Şeker ve vanilyayı koyup bir iki cins daha kısık ateşte kaşıkla çeviriyoruz.
- Son olarak soğuk su ve sütü dikkatlice koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- 5 dakika pişmesini bekleyip altını kapatıyoruz (bu süreçlerin her adımında en kısık ateşte yapıyoruz).
- Altını kapattıktan sonra 5 dakika daha demlenmesini bekliyoruz.
- Kasemizi alıp birinci bir kaşık irmik helvasını koyuyoruz ,sonrasında dondurma koyup en üst katmana 3-4 kaşık daha irmik koyuyoruz.
- En son tatlı tabağına aksi çevirip kase den tabağa çıkarıyoruz.Afiyet olsun :)).
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










