Tam Kıvamlı Muhallebi Tarifi

Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 2 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker, nişasta, un ve sütü bir tencereye alalım ocağa almadan evvel düzgünce karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım başında bekleyerek karıştıralım kıvam alıncaya kadar karıştıralım kıvam aldıktan sonra ocaktan indirelim bir yemek kaşığı margarin ya da tereyağı fark etmez içine koyup eriyene kadar karıştıralım ve 2 vanilyayı da koyalım.
- İstediğiniz kaseleri koyarak servis edebilirsiniz buzdolabında yarım saat beklemesi kafidir. Afiyet olsun.
Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
