Tam Kıvamlı Muhallebi Tarifi

Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker, nişasta, un ve sütü bir tencereye alalım ocağa almadan evvel düzgünce karıştıralım.
  2. Tencereyi ocağa alalım başında bekleyerek karıştıralım kıvam alıncaya kadar karıştıralım kıvam aldıktan sonra ocaktan indirelim bir yemek kaşığı margarin ya da tereyağı fark etmez içine koyup eriyene kadar karıştıralım ve 2 vanilyayı da koyalım.
  3. İstediğiniz kaseleri koyarak servis edebilirsiniz buzdolabında yarım saat beklemesi kafidir. Afiyet olsun.

Tam Kıvamlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Bezelye
Fırın Sütlaç
Turşulu Köz Biberli Tarator
Beşamelli Bolenez Soslu Fırında Bostan Patlıcan
Dereotlu Poğaça Tarifi
Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |