Tam Kıvamlı İrmik Helvası

Tam Kıvamlı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 150 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz dövülmüş ceviz

Tam Kıvamlı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ile suyu eriyen kadar karıştıralım pişirmiyoruz yalnızca eritiyoruz.
  2. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım eritelim.
  3. Üzerine irmigi ekleyelim altın sarısı olana kadar daima karıştıralım.
  4. Daha sonra şerbetini dökelim güzelce karıştıralım, cevizini ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun canlar.

Tam Kıvamlı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bamya Yemeği
Çıtır Çıtır Adana Böreği
Havuçlu Tarçınlı Kek
Efsane Sütlaç
Pırasalı Börek ( Tadı Bir Efsane )
Gavurdağı Salatası
Hdabla | © 2025 |