Tam Kıvamında Sütlü Helva

Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya tereyağını alalım, üzerine sıvı yağı ek edip karıştıralım.
- Daha sonra irmiği ek edelim orta ateşte devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım.
- Bir taraftan toz şekeri bir kaseye alalım 1,5 su bardağı sütü üzerine dökelim. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp bir kenara alalım.
- İrmik istediğimiz renge geldiginde üzerine süt şerbetini yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte beş on dakika pişirip ocaktan alalım.
- İrmik helvası ılıyınca biçim verip servis edebilirsiniz isterseniz dondurma ile de yapabilirsiniz.
- Üzerine fındık, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











