Tam Kıvamında Sütlü Helva

Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker

Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya tereyağını alalım, üzerine sıvı yağı ek edip karıştıralım.
  2. Daha sonra irmiği ek edelim orta ateşte devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Bir taraftan toz şekeri bir kaseye alalım 1,5 su bardağı sütü üzerine dökelim. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp bir kenara alalım.
  4. İrmik istediğimiz renge geldiginde üzerine süt şerbetini yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte beş on dakika pişirip ocaktan alalım.
  5. İrmik helvası ılıyınca biçim verip servis edebilirsiniz isterseniz dondurma ile de yapabilirsiniz.
  6. Üzerine fındık, fıstık ile süsleyebilirsiniz.

Tam Kıvamında Sütlü Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Fıstıklı Rulolar
Labneli Pasta (Efsane)
Tel Şehriye Çorbası
Pratik Aşırı Lezzetli Pişmeyen Cheesecake
Patates Cücesi
Hamburger Köfte
Hdabla | © 2025 |