Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız pirinçleri geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.
  2. Pirinçler kaynayınca suyu dökmeden 1. 5 litre sütü ekliyoruz. (pirincin nişastası lazım olduğu için).
  3. Süt kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı şekeri karıştırarak ekliyoruz.
  4. Kıvam almaya yakın 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım su bardağı su ile sulandırıyoruz. Sütlacın sütünden ekliyoruz ısıyı eşitlemek için. Sütlacın üzerine karıştırarak ekliyoruz.
  5. Sütlacı kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık 15 dk.
  6. Kıvam alan sütlacı kaselerimize paylaştırıyoruz. Bu ölçüden 7 tabak çıkıyor.
  7. Soğuyunca tüketebilirsiniz. Üzerine toz tarçın çok yakışıyor. Servis teklifidir.

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pembiş Humus
Tatlı Poğaça
Fırında Karnabahar
Yoğurtlu Sebze Salatası
Çikolata Soslu Kedi Dilli Pasta
Ginger Shot
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet