Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız pirinçleri geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.
- Pirinçler kaynayınca suyu dökmeden 1. 5 litre sütü ekliyoruz. (pirincin nişastası lazım olduğu için).
- Süt kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı şekeri karıştırarak ekliyoruz.
- Kıvam almaya yakın 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım su bardağı su ile sulandırıyoruz. Sütlacın sütünden ekliyoruz ısıyı eşitlemek için. Sütlacın üzerine karıştırarak ekliyoruz.
- Sütlacı kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık 15 dk.
- Kıvam alan sütlacı kaselerimize paylaştırıyoruz. Bu ölçüden 7 tabak çıkıyor.
- Soğuyunca tüketebilirsiniz. Üzerine toz tarçın çok yakışıyor. Servis teklifidir.
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



