Tam Kıvamında Lokum Gibi Taşlık

Tam Kıvamında Lokum Üzere Taşlık Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taşlık
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Haşlamak için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Tam Kıvamında Lokum Üzere Taşlık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taşlıkları uygun bir tencereye alıp üzerini biraz geçicek biçimde su ekleyerek 1 yemek kaşığı sirke ek edelim.
  2. 5-10 dakika kadar sirkeli suda bekletip süzdürelim.
  3. Taşlıkları tencereye alıp su ve sirkeyi ekleyerek haşlamaya bırakalım. (ben tencere de etler yumuşayana kadar haşladım. Düdüklü tencereniz varsa daha kısa müddette haşlayabilirsiniz. ).
  4. Yumuşayan etlerin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  5. Pişen etlerimizi ince ince kıyıp sıvı yağ eklediğimiz tavamıza alalım.
  6. Küçük küçük doğranmış soğan,domates ve biberlerimizi tavaya ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Baharatları da ek edip karıştırarak kısık ateşte üstünü kapatarak pişirelim. Afiyet olsun 🩷.

Tam Kıvamında Lokum Üzere Taşlık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Pasta
Susamlı Kurabiye
Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza
Meksika Fasülyesi Salatası
Frambuazlı Cheesecake
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği)
Hdabla | © 2025 |