Tam Kıvamında Kısır Tarifi

Tam Kıvamında Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • Sıcak su
  • 1 kök kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tam Kıvamında Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kaba kısırlık bulgurumuzu koyalım.
  2. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim ,üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  3. Ardından bol su ile kıvırcığımızı yıkayalım doğrayalım, üzerine havucu rendeleyelim, yıkadığımız domates ve salatalığı da doğrayalım.
  4. Tavaya sıvı yağımızı koyalım ,üzerine soyup ince doğradığımız soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Daha sonra salçasını ekleyip biraz kavuralım karabiberini de ekleyelim.
  6. Dinlenen bulgurumuzun üzerine koyup tuzunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Ardından salata malzememizle kısırlık bulgurumuzu birleştirip güzelce harmanlayalım, üzerine de limon sıkıp servis edelim afiyet olsun.

Tam Kıvamında Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma)
Boy Uzatan İksir
Muzlu Smoothie
Kristal Kurabiye
Buzluğa Bardakla Kışlık Domates Püresi Koyma Yöntemi
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Hdabla | © 2025 |