Tam Kıvamında Kandil Simidi

Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un( benim ölçtüğüm bu siz dikkatlı un ekleyin️)
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
Bulamak için;
- Kavrulmuş susam
Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak un hariç başka materyallerimizi yoğurma kabımıza alalım.
- İçerisine yavaş yavaş unu ekleyelim. Un ölçüsünü yukarda yazdım.
- Ceviz büyüklüğünde koparıp modüller yapalım.
- Bu parçalarada simit halini verelim.
- Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsimize alalım.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🌸.
Tam Kıvamında Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








