Tam Buğdaylı Simit
Tam Buğdaylı Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 20 gram kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tam buğday un
- 2 su bardağı beyaz un (un markasına nazaran değişiklik gösterebilir ele yapışmayacak kıvama gelmeli)
Üzeri için:
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- Kavrulmuş susam
Tam Buğdaylı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm gereçleri geniş bir kapta bir ortaya getirip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz ve 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada pekmezle suyu bir kasede karıştırın, susamı hazırlıyoruz.
- Hamur mayalanınca eşit kesimlere bölüyor, her bir bezeyi açıp dışa hakikat katlayarak biçim veriyoruz ve iki ucunu sararak simit haline getiriyoruz.
- Şekillendirdiğimiz simitleri evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Fırını 200 derecelik ayarda ısıtarak üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun….
Tam Buğdaylı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







