Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı ılık su

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyla hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalamaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamuru alıp mayasını söndürüp hamuru bir katlayıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanma işini iki kere tekrarlıyoruz.
  4. 35-40 dakika kadar tekrar mayalandıktan sonra unla hamurun kenarlarını toplayıp mayayı söndürmeden yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  5. 10 15 dakikada tepside dinlendirip isterseniz üzerine kesikler atabilirsiniz fırına veriyoruz.
  6. 200 derecede 35 dakika kadar pişti natürel sizin fırınınızda farklılık gösterebilir.
  7. Ekmek pişmeden kesinlikle fırının altına bir kapla su koyun.
  8. Piştikten sonra fırının kapağını açıp ekmeği ellemeden biraz da fırının içerisinde içini çekmesini bekliyorum.
  9. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Ispanaklı Kaçamak
Fırında Soslu Kanat
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)
Terbiyeli Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |