Tam Buğday Diyet Ekmeği
Tam Buğday Diyet Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg tam buğday unu
- 2 su bardağı su
- 1 paket instnant maya
- 1 yemek kaşığı tuz silme
Tam Buğday Diyet Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un maya tuz kuru halde karıştırılır, su ek edilip pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurulur.
- Uygun kıvama gelen hamur üzeri kapatılarak şişene kadar yaklaşık 25-30 dk bekletilir.
- Bezelere ayrılarak teker teker oklava yardımı ile açılarak artlı önlü pişirilir.
- Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊
Not:Bu yaptığım ekmeklerinin her biri 100-109 gr ortası geldi genelde diyetisyenlerin önerdiği ekmek ölçüsü en fazla 50 gr oluyor her öğün için yarısı yenilecek halde ayarlanabilir!. Ben bu konutta yapılmış tam buğday ekmeğini tercih ediyorum zira dışarıdan alınan tam buğday ekmek’lerinin içinde kesinlikle beyaz un karışımı oluyor.
Tam Buğday Diyet Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















