Tak Tak Kebabı
Tak Tak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül incik yada kol
- 2 tane defne yaprağı
- 1 tutam tane karabiber
- 1 adet büyükçe soğan
Tak Tak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye etleri koyalım, soğanı ,kara biberi,defne yaprağını karabiberi de koyup tencerenin kapağını karşıt çevirerek örtelim.
- Kapağı su ile dolduralım ocağın en küçük gözünde mum ışığında 3. 5 saat kadar pişirelim .
- Piştikce etler sulanır ocaktan almadan yarım saat evvel tuzunu atıp tekrar birebir halde pişirmeye devam edelim .
- 3. 5 saat kâfi oluyor lakin denetim edin tam yumuşamamışsa biraz daha pişirin .
- Pişince etleri içinden alın, suyunu süzgeçten geçirip bir kaba alın.
- Ekmekleri servisi tabağa alın, üzerine etin suyundan gezdirip etleri kemiğinden ayırıp afiyetle yiyin.
Tak Tak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















