Tahinli Ve Bademli Un Helvası

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 türk kahvesi fincanı tahin
- 1 çay bardağı badem yahut fındık, ceviz
Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kapta su, süt ve toz şekeri eritelim.
- Sonrasında sıvı yağı ve tereyağını tencereye alalım, eriyince unu ekleyip kavuralım kısık ateşte sabırla 20-25 dk kadar un kokusunu salıp kahverengi olana kadar kavuralım.
- Ardından tahini ekleyelim ve kavurduğumuz un ile birlikte karıştıralım 2 dk bu formda kavurduktan sonra bademleri ekleyelim karıştıralım.
- Sonrasında dikkatlice erittiğimiz şekerli suyu ekleyelim ve karıştıralım. Bu biçimde de 3-5 dk kavurduktan sonra 10-15 dk demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








