Tahinli Ve Bademli Un Helvası

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 türk kahvesi fincanı tahin
  • 1 çay bardağı badem yahut fındık, ceviz

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapta su, süt ve toz şekeri eritelim.
  2. Sonrasında sıvı yağı ve tereyağını tencereye alalım, eriyince unu ekleyip kavuralım kısık ateşte sabırla 20-25 dk kadar un kokusunu salıp kahverengi olana kadar kavuralım.
  3. Ardından tahini ekleyelim ve kavurduğumuz un ile birlikte karıştıralım 2 dk bu formda kavurduktan sonra bademleri ekleyelim karıştıralım.
  4. Sonrasında dikkatlice erittiğimiz şekerli suyu ekleyelim ve karıştıralım. Bu biçimde de 3-5 dk kavurduktan sonra 10-15 dk demlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Fasülye Yemeği
Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek
Kuyruk Yağlı Patates Tavası
Süt Helvası (Bursa Tatlısı)
Pırasalı Börek ( Tadı Bir Efsane )
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet