Tahinli Sütlü Islak Kek

Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası

Üzerine:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kavrulmuş susam
  • Fındık yahut ceviz parçaları

Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için evvel yumurta ve şekeri 4-5 dk mikserle çırpalım köpük köpük olsun.
  2. Yavaş yavaş sıcak suyu ekleyelim ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. Geri kalan gereçleri eleyerek bir çeşit karıştıralım. Çok da karıştırıp keki söndürmeyelim.
  4. Yağlanmış borcama dökelim ve evvelce ısınmış fansız ayarda 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
  5. Fırından çıkınca çatallayalım.
  6. 1-2 dk sonra soğuk sütü üzerine dökelim.
  7. Kek soğuduktan sonra tahin ve pudra şekerini bir kapta yeterlice karıştırıp kekin üzerine yayalım.
  8. En son kavrulmuş susam ve fındık modülleriyle üzerini süsleyelim.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Not: büyük yuvarlak yahut büyük kare borcamda pişirebilirsiniz.

Not: su bardağı klasik 200 ml olanlardan.

Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Tavuklu Salata
Erikli Yaz Salatası
File Bademli Çikolatalı Muffin
Greçkalı Enginar
Akşam Yemeği Davetimiz
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Hdabla | © 2025 |