Tahinli Susamlı Kek

Tahinli Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik tahin
  • 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kalıba serpmek için;

  • Susam

Tahinli Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırın 170 derecede açılır ve ısıtılmaya bırakılır.
  2. Yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
  3. Sırayla süt, sıvı yağ ve su eklenerek çırpılır.
  4. Tahin ve hindistan cevizi de eklenerek kısa mühlet çırpılır.
  5. Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  6. Un azar azar eklenerek akışkan kek kıvamına gelene kadar çırpılır. (çok sulu olmayacak).
  7. Katı yağ ile yağlanmış fırın kabının her yerine susam serpilir ve kek dökülür.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun 🌸.

Tahinli Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kırmızı Pancar Salatası
Yazın Vazgeçilmezi Semizotlu Borani
Sütlaç
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Tavuk Salatası Tarifi (Videolu)
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |