Tahinli Susamlı Kek
Tahinli Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tahin
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kalıba serpmek için;
- Susam
Tahinli Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırın 170 derecede açılır ve ısıtılmaya bırakılır.
- Yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Sırayla süt, sıvı yağ ve su eklenerek çırpılır.
- Tahin ve hindistan cevizi de eklenerek kısa mühlet çırpılır.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Un azar azar eklenerek akışkan kek kıvamına gelene kadar çırpılır. (çok sulu olmayacak).
- Katı yağ ile yağlanmış fırın kabının her yerine susam serpilir ve kek dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun 🌸.
Tahinli Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







