Tahinli Susamlı Kek

Tahinli Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı kırık ceviz
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam (kalıbı kaplamak için)

Not: kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Tahinli, beyaz çikolatalı sos için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt (125 gr)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı beyaz damla çikolata (90 g)

Not: kullandığım bardak ölçüsü 250 ml

Tahinli Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek kalıbımızın her yerini katı yağ ile yağlıyoruz akabinde susam ile kaplıyoruz.
  2. Kek hamuru için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  3. Düşük süratte sırasıyla sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip karışana kadar düşük süratte çırpıyoruz, çok fazla çırpmayın.
  5. En son ceviz ve tahini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  6. 160 °c evvelden ısıtılmış fansız fırında yaklaşık 35 dk pişiriyoruz. (ilk 25 dk fırının kapağını sakın açmayın. ).
  7. Sos için un ve şekeri sos tavasında karıştıralım.
  8. Üzerine yavaşça sütü ekleyip karıştıralım.
  9. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım.
  10. Kıvam alınca üzerine tahin ve beyaz çikolatayı ekleyelim. Sosumuz hazır.
  11. Soğuyan kekimizin üzerine sürüp afiyetle yiyebiliriz. Artan krema olursa dilimin üzerine ekstra sos isteyenlere koyabilirsiniz.

Tahinli Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardakta Kolay Tiramisu
Yoğurt Soslu Meyveli Kek Tarifi (Videolu)
5 Dakikada Fırında Tavuk
Ezogelin Çorbası (8+ Ay)
Mercimek Çorbası
Tahinli Açma
Hdabla | © 2025 |