Tahinli Pide

Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 3 su bardağı un
  • Tahinli kısmı için 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı kadar su

Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştırın ve 2-3 dk bekleyin.
  2. Maya kabarınca unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanması için üzerini kapatın ve 2 katına çıkıncaya kadar bekletin.
  3. Bu ortada tahin ve şekeri uygun bir kaba alın karıştırın ve suyu azar azar ekleyerek akışkan bir kıvam alana kadar su eği yapın çok cıvık olmayacak.
  4. Mayalanan hamuru 6-7 bezeye bölün ve ortasını açın ve ortasına iki yemek kaşığı tahinli karışımdan koyun dilerseniz susam ve ceviz de serpebilirsiniz.
  5. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun 🤗💐.

Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yedikçe Yiyeceğiniz Ton Balıklı Sandviç
Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
Pesto Soslu Makarna
Çay Saatine Pratik Gözleme (Videolu)
Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek
Şifa Kaynağı Kereviz Çorbası
Hdabla | © 2025 |