Tahinli Pamuk Kek

Tahinli Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 300 ml. süt
  • Çeyrek paket margarin (eritilmiş)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Tahin
  • Toz şeker

Tahinli Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına alınan yumurta ve şeker köpürene kadar 3-4 dakika çırpılır. Üzerine tahin, süt, eritilmiş margarin ve vanilya şekeri de eklenir, çırpmaya devam edilir.
  2. En son un ve kabartma tozu ek edilir ve süratlice çırpılır.
  3. Büyük uzunluk fırın kabı margarin ile yağlanır. Hazırlanan kek hamuru fırın kabına boşaltılır ve evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
  4. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile denetim edebilirsiniz.
  5. Kek piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve üzerine tahin sürülür. Son olarak da tahinin üzerine toz şeker serpilir. Kek soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir. 👩‍🍳 Afiyet olsun.

Tahinli Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kapalı Pide
Kurabiye Muhallebi Karışımı Nefis Bir Tatlı
Kalıpsız Evde Dubai Çikolatası
Limon Tatlısı
Patatesli Rulo Börek
Pancarlı Keçi Peynirli Tereyağı
Hdabla | © 2025 |