Tahinli Muhallebi Tarifi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşık nişasta
  • 2 yemek kaşık un
  • 1 buçuk çay bardağı tahin

Üzeri için;

  • Bir ölçü dövülmüş ceviz
  • Bir ölçü tahin

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye süt ,şeker ,nişasta ,un ve yumurta sarısını alıp güzelce çırpıyoruz, ocağa alıyoruz.
  2. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz ,koyulaşınca ocaktan alıyoruz.
  3. Üzerine tereyağı vanilya ve tahini ek edip dilediğiniz rastgele bir kaseye döküyoruz.
  4. Buzdolabında 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz, dolaptan çıkardıktan sonra kaseyi aykırı çevirip muhallebiyi çıkarıyoruz.
  5. Üzerine tahin ve dövülmüş ceviz ile servis ediyoruz afiyet olsun.

Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sömelek Köftesi
Fırında Baget
Mini Pastalar
Ağız Sulandıran Nefis Kuru Domates Salatası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Airfryer’da Sufle
Hdabla | © 2025 |