Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı tahin

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  2. Ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynayınca vanilya, tereyağı ve tahini ekleyip son kere güzelce karıştıralım.
  4. Kaselere servis edelim.
  5. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
  6. Aceleniz varsa oda sıcaklığına geldikten sonra 20-25 dakika derin dondurucuda bekletebilirsiniz.
  7. Bu tanım ile 7 kase muhallebi elde ettim.

Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Helva
Yarmalı Yeşil Mercimek Çorbası
Zeytinyağlı İç Bakla
Islak Kek
Ramazan Pidesi
Yöresel Katıklı Dolma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |