Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya, tereyağ ve un hariç öbür materyalleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım.
  3. İçine tereyağ, tahin ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Kaselerin içini ıslatalım. Muhallebiyi eşit ölçüde kaselere dolduralım.
  5. 3-4 saat buzdolabında dinlenirdikten sonra kaseleri karşıt çevirerek içinden çıkaralım.
  6. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Petibörlü Elmalı Kek
Kremalı Salçalı Makarna
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin
Vişneli Karpatka Pastası
Un Helvası
Kalpli Çikolatalı Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |