Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vanilya, tereyağ ve un hariç öbür materyalleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım.
- İçine tereyağ, tahin ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kaselerin içini ıslatalım. Muhallebiyi eşit ölçüde kaselere dolduralım.
- 3-4 saat buzdolabında dinlenirdikten sonra kaseleri karşıt çevirerek içinden çıkaralım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





