Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağım 200 ml
- 150 gram yumuşak tereyağ
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 6 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı tahin
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı un ( ️ ikinci su bardağı bir parmak eksik un olacak toplam 270 gram )
️️Üzeri için;
- Tarçın
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iki tepsiye yağlı kağıt serin.
- Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Vanilini, sütü, tahini, çimdik tuzu ve en sonu unu ekleyerek yumuşak hamur olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Hamurdan küçük bezeler yapıp dikkatlice uzun rulo yapın.
- Çatalla üzerine uzun şerit çekin.
- Sonra bıcakla küçük kesin.
- Yağlı kağıtlı tepsiye hafif aralıklı dizin.
- Üzerlerine hafif tarçın serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 c derece fırında 10- 15 dk denetim ederek (kurabiyeler beyaz kalacak şekil) pişirin.
- Tepside güzelce soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun🤍.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




