Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
  • Çikolata

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza un hariç bütün materyalleri alalım.
  2. Unu denetimli bir halde ekleyelim.
  3. Kıvamını alan kurabiye hamurunu iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane/oklava yardımıyla düzeltelim.
  4. Kare halinde kesip evvel yumurta akına sonra cevize bulayıp tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim.
  6. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayla süsleyelim.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Tel Kadayıflı Muhallebi
Gelin Çantası
Soğan Dolması
Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği
Pratik Lezzetli Anne Oturtması
Hdabla | © 2025 |