Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı susam (üzeri için)

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 175°c’ye ısıtın.
  2. Büyük bir kapta tereyağı, sıvı yağ, 1 tam yumurta, 1 yumurta sarısı ( yumurta beyazını kenara ayırın), tahin ve pudra şekerini düzgünce çırpın.
  3. Vanilya, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  5. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  6. Kurabiyeleri evvel ayırdığınız yumurta beyazına, akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 15–20 dakika pişirin.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mantarlı Tavuk
Evde Pizza Tarifi
Mevsim Meyveli Tartolet
Reçelli Kurabiye
Pankek
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |