Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tahin kreması için;
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Süslemesi için;
- Susam
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerimizi geniş bir kapta karıştıralım. Dinlenmeye bırakalım.
- Tahin kremamızı hazırlamak için tahin ve pudra şekerini bir kapta düzgünce çırpalım.
- Dinlendirdiğimiz hamurumuzu alarak bir merdane yardımıyla açalım.
- Açtığımız hamurumuz üzerinde yuvarlak bir şekillendiriciyle(su bardağının ağzıda olabilir) hamurda kesiler oluşturalım.
- Fırın tepsimize dizelim ve evvelden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 20dk kadar(üzeri pembeleşecek) pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kurabiyelerimizin 2şer gruplandıralım ve ortalarına tahin kremamızı sürelim.
- Etrafına biraz taşmasını sağlayalım.
- Kenarlarını kavrulmuş susamlarımıza batıralım.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😋.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



