Tahinli Kek

Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük olana kadar çırpalım. Üzerine yağ, süt ve tahini ek edip karıştırılalım.
  2. Unu ve kabartma tozunu eleyelim. Harca ekleyelim. Son olarak hindistan cevizini ekleyelim. Karıştırıp yağlanmış tepsiye dökelim. Üzerini susam ile süsleyelim.
  3. İçi hamur kalmayacak halde, üzeri kızarana kadar 180 derece fırında 25 dk kadar pişirelim. Birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katıklı Dolma (Videolu)
Hindistan Cevizli Anne Keki
Semizotu Cacığı/Salatası (Soğukluk)
Zarf Böreği
Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli)
Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Hdabla | © 2025 |