Tahinli Kek

Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yumurta büyüklüğüne nazaran değişiyor)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı tahin

Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller oda sıcaklığında olsun.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  3. Sonrasında süt ve yağı ekleyelim çırpalım.
  4. Sonra kuru gereçleri ekleyelim.
  5. Katı yahut sıvı bi harç olmasın.
  6. Sonrasında sıvı yağ ile yağladığımız kalıbımıza harcımızı dökelim.
  7. Bir bardak tahini yemek kaşığı yardımıyla dilediğimiz üzere dökelim.
  8. Benim kalıbım yuvarlaktı dilim dilim keser üzere döktüm biraz da kaşıkla harca geçmesi için çizdim, pişince tahin dökülen yerlerden ayrılıyor çok hoş bir manzara oluyor.
  9. 180 derece de “ısıtılmamış” fırında 35 dk pişirdim. Afiyet olsun.

Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Bulgur Pilavı
Eti Fingerlı Pasta
Şeftalili Yaz Keki (Videolu)
Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Fırın Sütlaç
İstiridye Mantarı
Hdabla | © 2025 |